/ Home / FAQ / Verklaring van overeenstemming  

Documentatie samengestelde heftafel

Vraag We hebben onlangs een verrijdbare heftafel aangeschaft (0,5 ton). Het apparaat is samengesteld uit een heftafel en uit, een door de leverancier vervaardigd, onderstel. Mijn vraag: Welke dokumentatie cq verklaringen horen hier bij geleverd te worden volgens de normen.


Antwoord
Je vraag is niet zo te beantwoorden. We hebben hier duidelijk een product waar twee bedrijven ieder een deel van hebben gemaakt. De eerste vraag is dan ook wat er in de onderlinge opdrachten is geregeld inzake de CE markering. Is daar niets in vastgelegd, dan zal de opdrachtgever de zaken moeten regelen. Dit uiteraard op basis van de bij het onderstel meegeleverde verklaring.

Bij de tafel zal verder geen verklaring meegeleverd zijn. Er zitten geen bewegende delen op, dus het is formeel geen halffabrikaat in het kader van de machine richtlijn. Dus de opdrachtgever zal zorg moeten dragen voor de benodigde stukken en eventuele keuring voor het werkplatform.

Hopelijk is een en ander zo wat duidelijk. Over dit onderwerp staan enkele sheets in Euronorm. Mogelijk haal je ook nog nuttige informatie uit sheets over private label.

Succes en als je vragen hebt hoor ik het wel.


Willem Verwoerd